Teken de petitie voor het behoud van de Vloek!

De gemeente Den Haag wil vrijplaats de Vloek in het Scheveningse havengebied ontruimen om plaats te maken voor een nieuw te bouwen zeilsportcentrum. Dit terwijl het zeilsportcentrum op dit moment al een prima huisvesting heeft in het Nautisch centrum in de Scheveningse haven en er in het havengebied bovendien enorm veel leegstand is.

Jong & Lenig is het absoluut niet eens met de plannen van de gemeente om sociaal en cultureel centrum de Vloek te ontruimen. Niet alleen vinden we het absoluut niet nodig om het zeilsportcentrum te verplaatsen, ook zijn we van mening dat nieuwbouw in een gebied met zoveel leegstand onzinnig is.

Bovendien is de Vloek in twaalf jaar uitgegroeid tot een bloeiend sociaal en cultureel centrum dat een onmisbaar onderdeel van de stad is geworden. De vloek huisvest vele werkplaatsen, ateliers, woonruimtes en culturele oefenruimtes die bijdragen aan een dynamisch en gunstig creatief klimaat in de stad. Ook ‘Water en Brood’, één van de weinige biologisch-veganistische restaurants in Den Haag, bevindt zich in de Vloek.

Daarnaast heeft de Vloek ook nog een goed bezochte concertzaal, ‘De Piratenbar’. Deze concertzaal is vooral voor jongeren van groot belang. De Piratenbar is één van de weinige plekken in de stad waar Haagse en internationale jongeren uit kunnen gaan en naar muziek kunnen luisteren in de alternatieve scene. De Piratenbar draagt enorm veel bij aan de diversiteit in het culturele aanbod voor jongeren in Den Haag en is als zodanig een essentieel onderdeel van onze stad.

Voor een grote stad die de ambitie heeft zich te ontwikkelen tot een levendige studentenstad met een internationaal karakter is de Vloek van onschatbare waarde. Jong & Lenig roept daarom dan ook iedereen op om de gemeente duidelijk te maken dat we willen dat de Vloek blijft: teken de petitie en deel de petitie ook in je eigen netwerk!

Petitie: http://devloek.nl/teken-de-petitie-voor-het-behoud-van-de-vloek/

Volg de ontwikkelingen rond De Vloek op:
 
Facebook: https://www.facebook.com/devloek
Twitter: https://twitter.com/DeVloek
Url: http://www.devloek.nl

vloek